Velkommen hos OCC's cateringfirma - Smag&Smil.

Bliv mester i brunner.

Få opskriften på byens bedste brunsviger, direkte fra bageren.

Meget mere end bare mad

Man kan ikke sige Fyn uden at sige brunsviger – og det samme gælder Smag&Smil, når vi taler om kvalitet og smagsoplevelser.

Hos Smag&Smil skaber vi unikke madoplevelser for alle typer af arrangementer, uanset om I er 10 eller 5000 deltagere. Vi tilbyder alt fra fuldt skræddersyede events hos jer til firmaarrangementer og frokostordninger, der får jer til at glæde jer til hver dag.

Med Smag&Smil får I mere end bare mad. I får en helhedsoplevelse, hvor vores passion for gastronomi og service skinner igennem. Udover mad i særklasse, så sørger vores egne bagere for friskbagt brød hver dag, og selvfølgelig laver de også brunsviger – en sand fynsk klassiker, som vi med største glæde deler opskriften på.

Hvis du mangler en grund til at vælge Fyn, så er Smag&Smil nok – vi giver jer en uforglemmelig oplevelse!

Prøv vores egen brunsviger nedenfor – opskriften giver rigeligt med fynsk smovs til hele kontoret.

Det skal du bruge

Til bunden:

500 g vand

90 g gær

100 g sukker

125 g æg

125 g smør

15 g salt

1150 g mel

Brunsviger remonce:

500 g brun farin

300 g smør

250 g færdigt creme

Det skal du gøre

Dejen:

  1. Aktivering af gær:
    Varm vandet op til cirka 37°C (lillefingervarmt). Opløs gæren i det lune vand i en stor skål eller røremaskine.

  2. Tilsæt sukker og æg:
    Når gæren er opløst, tilsættes sukker og æg. Rør det godt sammen.

  3. Smør og frost:
    Smelt smørret forsigtigt (det må ikke blive for varmt), og tilsæt det til blandingen. 

  4. Tilsæt mel og salt:
    Tilsæt melet gradvist sammen med saltet, mens du ælter dejen. Hvis du bruger en røremaskine, skal den køre ved lav hastighed, indtil dejen er samlet, og derefter ved højere hastighed, indtil den er glat og elastisk. Det tager cirka 8-10 minutter.

  5. Hævetid:
    Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 45-60 minutter, indtil den er fordoblet i størrelse.

  6. Form og forbered til bagning:
    Når dejen er hævet, trykker du den ud i en smurt bradepande, så den fylder formen jævnt.

Remonce:

  1. Lav remoncen:
    Smelt smørret i en gryde over lav varme, og tilsæt brun farin. Rør godt rundt, indtil det er helt smeltet sammen til en ensartet masse.

  2. Creme:
    Hvis du ikke har adgang til færdig creme, kan du lave en simpel creme ved at koge mælk op med sukker og vanilje, og derefter jævne med majsstivelse og æggeblommer. Afkøl cremen let, inden den blandes med remoncen.

  3. Påfør remoncen:
    Fordel remoncen over dejen i bradepanden. Brug en ske eller spatel til at lave små fordybninger i dejen, så remoncen trænger godt ind i dejen, når den bager.

Bagning:

  1. Bag brunsvigeren:
    Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Bag brunsvigeren i cirka 12-15 minutter, afhængigt af ovnen og tykkelsen på brunsvigeren. Den skal være gyldenbrun og sprød i kanten, men stadig blød i midten.
  2. Lad brunsvigeren køle lidt af, inden du serverer den.

 

Tips:

  • Hvis du vil lave denne opskrift i mindre portioner, kan du justere opskriften ned.